Huis en Tuin

Zo kan jij je tafel gemakkelijk versieren!

Wanneer je een etentje of een feestje geeft, is het altijd fijn om je tafel mooi te versieren. Dit oogt niet alleen feestelijk, het geeft je gasten ook het gevoel dat ze echt welkom zijn. Bij tafelversiering denk je vast aan kaarsen, bloemstukken en mooie servetten. Maar er zijn ook andere manieren om je tafel tof te decoreren.

Placemats, veelzijdige onderleggers

Een placemat klinkt misschien wat ouderwets, maar wanneer je deze onderleggers op tafel legt, zorgen ze wel voor instant gezelligheid. Placemats zijn dan ook al lang niet meer die saaie plastic flappen. Integendeel, placemats zijn tegenwoordig mooi gedecoreerde onderleggers met een ruim assortiment aan dessins en kleuren. Bovendien hebben deze onderleggers op tafel ook nog een extra voordeel. Ze dienen niet enkel als mooie versiering, maar ze zorgen er ook voor dat je na het eten gemakkelijk kan afruimen en je tafel of tafellaken niet ontsierd raken door vlekken of beschadigingen.

Lamineren ter bescherming

Veel gasten vinden het heel aangenaam om vooraf te weten wat ze te eten zullen krijgen. Door een mooi menuutje op de tafel te voorzien, kan je al aan hun nieuwsgierigheid tegemoet komen. Om dit kaartje te beschermen tegen vlekken, kan je het eerst lamineren. Lamineren is een synoniem voor plastificeren. Er zijn natuurlijk nog tal van andere papieren die je kan lamineren om ze te beschermen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een lamineerapparaat en lamineerhoezen.

Hoe werkt lamineren?

Wanneer je documenten, menukaartjes of uitgeprinte foto’s wil lamineren, heb je eerst en vooral een lamineerapparaat en lamineerhoezen nodig. Je stopt het lamineerapparaat in het stopcontact, waardoor het kan opwarmen. Het papier dat je wil lamineren, stop je in een lamineerhoes. Dit is een soort plastic mapje. Wanneer je lamineerapparaat opgewarmd is, kan je het omhulde document erin stoppen. Door de warmte van het apparaat, smelt de plastic hoes dicht. In een mum van tijd is je document beschermd met een glanzend laagje plastic folie. Zowel het lamineerapparaat als de lamineerhoezen zijn beschikbaar in verschillende formaten.

Waar kan je dit alles kopen?

Natuurlijk kan je voor placemats, servetten, menukaartjes, lamineerapparaten en lamineerhoezen terecht in de betere papierhandel. Maar als je liever de deur niet uitgaat, kan je al deze dingen ook heel gemakkelijk online bestellen. Dit maakt het misschien nog makkelijker om dingen naast elkaar te kunnen bekijken en om prijzen te kunnen vergelijken. Zo ben jij helemaal voorbereid om gasten te ontvangen en hen aan een mooi gedecoreerde tafel te laten eten.

Dit vind je misschien ook leuk...