Uitjes

Zeemeermin clinic volgen

In deze blog leggen we je uit wat je kunt verwachten op het moment dat je een zeemeermin clinic gaat volgen. Wat is dan een zeemeermin clinic? Een zeemeermin clinic is dat je gaat zeemeermin zwemmen met een zeemeermin staart.

Wij hebben zelf de clinic gevolgd bij zeemeerminshop.nl, de grootste aanbieder van alles dat met zeemeermin staarten en zwemmen te maken heeft.

Waterpret met de zeemeermin staart

Toen we aankwamen bij de locatie van de zeemeermin clinic, werden we hartelijk ontvangen door de instructrice. We kregen een uitleg van ongeveer een half uurtje en daarin werd besproken wat we zouden gaan doen die dag en vooral waar we op moesten letten.

We kregen alle materialen van de instructrice. Iedereen kreeg een zeemeermin staart en een monovin. De zeemeermin staart is je tweede huid (een soort bikini stof) die je tot aan je enkel draagt. De monovin is een flipper waar beide voeten in gaan, deze wordt onder de zeemeermin staart gedragen. 

Nadat we ons omgekleed hadden mochten we met de staart op de rand van het zwembad gaan zitten. Eerst maar eens even wennen aan de zeemeermin staart om je lichaam heen, zei de instructeur. Hierna volgde de uitleg over het zeemeermin zwemmen en we mochten het water in met de zeemeermin staart.

Eerst eens voorzichtig een baantje zwemmen. Wat voelde dat gek en super leuk tegelijkertijd, de beweging voelde erg natuurlijk aan. Voordat je het wist was je een baan verder, want die vin kon behoorlijk wat kracht genereren. 

Toen we de eerste baantjes erop hadden zitten gingen we aan de slag met de sierelementen van het zeemeermin zwemmen. Rondje draaien, over de kop en zigzaggen; het kan allemaal met een zeemeermin staart aan. 

Veiligheid voorop

Wat de instructeur ons vooral op het hart drukte was dat het enorm belangrijk is om veilig te zwemmen met een zeemeermin staart. Veilig zwemmen met de staart begint allemaal met het gebruiken van het juiste materiaal. Voornamelijk de vin (of de monovin) is erg belangrijk rondom het hele veiligheids gebeuren. Je hebt namelijk vinnen van glas, met touwtjes of met gespen die je helemaal niet uit kunt krijgen onder water. Misschien leuk voor professioneel gebruik, maar helemaal niet voor particulieren die eens met een zeemeermin staart willen zwemmen. 

Er zijn blijkbaar een aantal goede merken qua zeemeermin staarten waar je goed mee kunt zwemmen, Fin Fun is er hier een van zei de instructeur. 

Daarnaast is de plek waar je gaat zeemeermin zwemmen blijkbaar ook heel belangrijk. Je kunt als zeemeermin of zeemeerman op dezelfde plek zwemmen waar je dat als mens zijnde ook doet. Volg de link van de rijksoverheid om te checken waar je veilig kunt zwemmen.

En toen?

Na de clinic waren we echt helemaal voldaan, we keken elkaar aan en zeiden allemaal in koor; wanneer mogen we die staart weer aan? Het was zo gaaf dat we nu iedere twee weken als zeemeerminnen in het water liggen. We hebben zelf een zeemeermin staart aangeschaft 

Dit vind je misschien ook leuk...