beste stofzuiger met zak
Huis en Tuin

Wat is de beste stofzuiger met zak?

Stofzuigen is een klusje dat altijd gedaan moet worden. Hoe schoon je dan ook bent op je huis, stof en ander vuil voelt zich snel thuis op je vloer en andere oppervlakken. Tegenwoordig heb je steeds meer enorme innovaties op het gebied van stofzuigen, zoals kleine stofzuigers die overal tussen passen, zakloze stofzuigers en vergeet natuurlijk de robotstofzuiger niet. Maar niets is nog steeds zo effectief als een traditionele stofzuiger met zak, vooral aangezien het meestal langer de zuigkracht behoudt en je er precies schoon mee kunt maken. Maar welke stofzuiger met zak kies je nu?

Er bestaan ontelbaar verschillende stofzuigers van verschillende grote merken. Nu wil jij natuurlijk de stofzuiger die het beste schoonmaakt en boven de rest van de concurrentie uitsteekt. Maar welke is dat? In deze blog geven we aan waarvoor je moet kiezen als je wilt gaan voor kwaliteit.

Het beste merk

Om te weten wat de beste stofzuiger met zak is, zijn de grootste en bekendste merken met elkaar vergeleken. Dit zijn AEG, Bosch, Miele en Philips. Dyson zal eigenlijk ook in dit lijstje thuishoren, maar omdat Dyson de zak in de ban heeft gedaan zijn er dus geen stofzuigers met zak meer te vinden van dit merk, en dus kunnen deze niet worden meegenomen in de test. Per merk hebben we gekeken welke modellen er echt uitspringen qua kwaliteit en deze modellen zijn dan getest op verschillende punten. Om te weten welke stofzuiger de beste is, werden deze beoordelingen met elkaar vergeleken.

Het grootste voordeel is dat geen één stofzuiger slecht uit de test kwam. Alle geteste stofzuigers scoorden een rapportcijfer van een 8 of meer, waardoor je met elk van deze stofzuigers goed uit de voeten kunt.

De absolute winnaar

Alle stofzuigers met zak scoorden hoog in de test, maar de stofzuiger die als beste uit de test kwam is de Performer Compact FC8375/0 van Philips. Deze stofzuiger is geschikt voor alle soorten vloeren, hoe hard of zacht deze ook mogen zijn. Bovendien valt het lichte gewicht van de stofzuiger op, waardoor deze makkelijk in gebruik is. Het enige kritiekpuntje op de Philips stofzuiger is dat het snoer met 5 meter relatief kort is. Hierdoor is het lastiger grote ruimtes in één keer schoon te maken. Vooral als je kleine tot middelgrote ruimtes hebt biedt Philips een enorme uitkomst.

Direct volgend op Philips is de AEG VX7-2-CR-A Animal Edition. Deze stofzuiger is goed geschikt voor verschillende ondergronden en heeft een specifieke functie om dierenharen te kunnen verwijderen, ook van je meubilair. De reden dat AEG minder scoort dan Philips, is dat de kwaliteit snel verloren kan gaan en dat er een vreemd geluid uit de stofzuiger kan komen tijdens het stofzuigen. Ook is bij Philips de prijs-kwaliteitverhouding een stuk beter.

Miele stond met twee verschillende modellen in de lijst (beide van Complete C3), maar dit mocht niet baten voor een hogere positie. De top 5 wordt afgesloten met de Bosch BSG6A212 ProPower, welke een goede kwaliteit levert, maar alleen in specifieke ruimtes en op vooral zachte ondergronden.

Dit vind je misschien ook leuk...