Trouwen

Waarom zou je witte trouwjurken moeten kopen voor je trouwdag?

Als mensen over een bruiloft horen, denken ze meestal aan een in het wit geklede bruid. Dit is niet verwonderlijk, want de bruid moet de meest verbluffende van allemaal zijn. De bruid is het middelpunt van de aandacht bij de gelegenheid. Hoewel er trouwjurken van andere kleuren zijn, zijn de meest voorkomende witte trouwjurken. Dit is al bijna twee eeuwen een trend, sinds koningin Victoria van Engeland ermee instemde een sneeuwwitte jurk te dragen voor haar huwelijk met prins Albert. Dat is echter niet de enige reden waarom witte trouwjurken tot op de dag van vandaag nog steeds een trend zijn. Hier volgen enkele andere redenen waarom je een witte trouwjurk voor jouw trouwdag moet hebben.

Wit is de kleur van zuiverheid

Ten eerste is wit de kleur van zuiverheid. Het betekent vrijheid van zonde. Het is een symbool van smetteloosheid en de heiligheid van het huwelijk. Wit is een kleur die in veel culturen wordt geassocieerd met bruidsjurken, omdat het de puurheid en onschuld van de bruid vertegenwoordigt. Het laat zien dat de bruid niet promiscue is geweest vóór haar huwelijk en dat ze niet promiscue zal zijn na haar huwelijk.

Wit symboliseert hoop en vreugde

Wit symboliseert ook hoop en vreugde aan het begin van een nieuw leven samen. Bij christelijke bruiloften wordt wit geassocieerd met de traditionele kleur van de hemel. De jurk van de bruid moet haar maagdelijkheid vertegenwoordigen. Daarom moet de jurk een schoon, wit canvas zijn dat ze kan dragen om de rest van haar leven met haar man in te luiden. Daarom zijn witte trouwjurken erg populair. Iedereen, vooral de bruid, zou gelukkig moeten zijn op de trouwdag.

Wit trekt meer aandacht dan andere kleuren

Wit is ook de primaire kleur in de westerse cultuur, dus het zal meer aandacht trekken dan andere kleuren. Een trouwjurk hoeft niet uitgebreid of opzichtig te zijn om opgemerkt te worden. Een effen, witte jurk zal opvallen in een menigte omdat het contrasteert met alles eromheen en tegelijkertijd volledig eenvoudig is. Om die redenen moet je zelf een witte trouwjurk willen hebben voor de belangrijkste dag van je leven. Ben je ook op zoek naar een witte trouwjurk voor je huwelijk? Ga in dit geval gewoon naar een vertrouwde bruidssalon zoals www.damore.nl en krijg meteen de witte trouwjurk die je wilt!

Dit vind je misschien ook leuk...