Gezondheid

Waarom is foliumzuur zo belangrijk?

Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water. Water is essentieel voor ons lichaam om goed te kunnen functioneren. Maar niet alleen water hebben wij daarvoor nodig. Andere stoffen spelen daar ook een rol bij. Een van deze stoffen is Foliumzuur. Foliumzuur is een andere benaming voor Vitamine B11. Maar wat voor stof is foliumzuur dan eigenlijk? En wat maakt Foliumzuur dan zo belangrijk voor ons lichaam? 

Wat is Foliumzuur en wat maakt het zo belangrijk? 

Foliumzuur is een van de vele soorten Vitamines B. Om precies te zijn is Foliumzuur Vitamine B11. Deze hebben mensen nodig om het lichaam optimaal te laten werken. Het zorgt namelijk dat de witte en de rode bloedcellen aangemaakt worden.

Wanneer Foliumzuur in voldoende mate aanwezig is zul je ook merken dat je weerstand beter gaat worden. Ook bij zwangerschap speelt Foliumzuur een belangrijke rol. Helemaal in de ontwikkeling van het ongeboren kindje in de buik. 

Waar kan foliumzuur uitgehaald worden?

Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat je voldoende foliumzuur binnenkrijgt. Dit kun je doen door goed na te gaan waar foliumzuur vooral in te vinden is. Er zijn verschillende dingen die je zou kunnen eten waar foliumzuur in aanwezig is. 

Hierbij kun je denken aan groenten. En dan het meest in de groene soorten groenten. Daarnaast is het belangrijk dat je ook kiest voor de volkorenproducten als volkorenpasta en zilvervliesrijst. Ook in brood, vlees en zuivelproducten vind je foliumzuur. 

Foliumzuur en zwangerschap

Foliumzuur is heel belangrijk tijdens een zwangerschap. Dit doordat je lichaam niet in staat het he foliumzuur zelf aan te maken. Daarom is het belangrijk dat je voldoende foliumzuur binnenkrijgt via je voeding. 

Het is dan ook belangrijk dat je gezond en gevarieerd eet. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je voldoende foliumzuur binnenkrijgt voor jou en je kindje. Als je voldoende binnen wil krijgen dan zul je ervoor moeten zorgen dat je voldoende eten binnenkrijgt.

De hoeveelheden waar je dan aan zou kunnen denken zijn bijvoorbeeld een pond groene groenten. Of een kilo bruine bonen. Dit zijn dan wel aantallen die je dagelijks minimaal binnen zou moeten krijgen. 

Foliumzuur is belangrijk bij de zwangerschap omdat het een rol speelt bij het vormen van het zenuwstelsel van je kindje. Het zorgt er ook voor dat de placenta goed kan groeien en ontwikkelen. En het verkleint de kans dat je kind een aangeboren afwijking zou kunnen krijgen. 

Tip: www.davitamon.nl

Dit vind je misschien ook leuk...