Huis en Tuin

Waarom de landelijke keuken nog steeds zo populair is

Als je het over een landelijke keuken hebt dan is dit als sinds eeuwen een begrip. Er bestaat dan ook geen enkele stijl dat meer warmte uitstraalt dan een cottage keuken. De warme uitstraling komt met name door de eerlijke materialen, mooie vormen en hele neutrale kleuren. Niet voor niets kiezen veel mensen in Nederlandse huishoudens voor een landelijke keuken.

Het kleurgebruik van een landelijke keuken

Je ziet dat de meest landelijke keukens worden vervaardigd met massief hout of gelakt. Het interessante aan massief hout is de uitstraling van natuurlijke warmte. Naast dat dit type keuken met massief hout veel warmte uitstraalt valt het ook nog eens te combineren met enorm veel materialen. Je hebt ook de witte landelijke keuken. Deze kleur was vroeger erg populair. Vooral de laatste jaren durft men te experimenteren met kleuren. Er worden met name andere kleuren gebruikt voor nog meer warmte en sfeer.

De indeling van landelijke keukens

Bekijk je de indeling van de landelijke keuken dan is bij deze de positie van spoelbak en kookplaat het belangrijkst. Dit zijn namelijk de basiselementen en kregen al in het begin een prominente plaats aangewezen. Moderne apparaten worden in landelijke keukens vooral weggestopt om zoveel mogelijk het traditionele en authentieke gevoel te houden. Je kunt kiezen voor een keukendriehoek om op deze manier tot een ergonomisch design te komen.

Het decoreren van de landelijke keuken

Vooral de aankleding van landelijke keukens zal de sfeer gaan bepalen. Uiteraard moet daarnaast nog wel de keuken praktisch en goed te onderhouden zijn. Het is daarom aan te raden om bij keukens met een landelijke stijl enkele eyecatchers neer te zetten en het niet al te vol te maken. Ga voor keukenkastjes met glas om de glazen en borden ook onderdeel te laten uitmaken van sfeer en decoratie. En werk met enkele legplanken. Ook dat komt de decoratie en sfeer ten goede.

Hoe divers de landelijke stijl is

De landelijke stijl van een keuken is vatbaar voor interpretatie. Daarom zijn er tegenwoordig ook heel veel varianten te vinden. In Frankrijk maakt men vooral veel gebruik van natuurlijk hout, tegels en gordijnen. In Engeland doen ze het heel anders en maken ze vooral veel gebruik van gelakt hout en natuursteen. Naast deze stijlen zijn er genoeg andere samensmeltingen en andere moderne interpretaties. Zo komt het dat voor iedere persoon de ideale landelijke keuken anders is. Het hangt immers helemaal af van je persoonlijke voorkeur.

Laat je keuken op maat maken

Weet je al heel goed wat je zoekt in een landelijke keuken dan kun je ervoor kiezen om het op maat te laten maken. Zo kun je alles perfect op je wensen en behoeften laten aansluiten. Maak je de keuze voor een keuken op maat dan zorg je ervoor dat deze uniek wordt en welke je in geen enkele andere woning zult aantreffen. Hoe mooi is dat? Maatwerk zorgt ervoor dat de verloren ruimtes worden weggewerkt voor een makkelijk te onderhouden keuken en daarnaast een gebruiksvriendelijke keuken.

Dit vind je misschien ook leuk...