backpacken soloVakantie 

Solo backpacken als vrouw

Backpacken, iedereen kent de term. Met een tas, of koffer, reis je de hele wereld over. Op zoek naar nieuwe avonturen, prachtige natuur en inspirerende contacten. Veel vrouwen vertrekken alleen naar Australië, Azie, Zuid Amerika en andere werelddelen. Maar hoe kiezen zij hun favoriete continent uit? Wil je backpacken in Azie of Zuid Amerika? Dit leuke artikel geeft antwoorden en vergelijkt Azie met Zuid Amerika.

Laat je inspireren door anderen

Misschien herken je de volgende situatie: een vriendin is teruggekomen van haar reis en raakt niet uitgepraat over al haar avonturen. Jij wilt dit ook, dus luister aandachtig naar alle verhalen en pik dé informatie eruit die jou blij maakt. Ook delen veel youtubers en instagrammers avonturen door middel van filmpjes, foto’s en #hashtags en kun je hen volgen voor meer inspiratie. Lees je liever? Schaf reisdagboeken aan of leen Lonely Planets van je vrienden. Er zijn natuurlijk ook ontzettend veel vrouwenblogs met inspiratie en reisadviezen.

Een ticket naar Azie, of toch naar Zuid Amerika?

Backpacken in Azie of Zuid Amerika is ontzettend populair onder fanatieke en beginnende backpackers. Beide werelddelen zijn vrij goed ontwikkeld en hebben ieder een unieke cultuur en adembenemende natuur. Wat zijn dan de verschillen tussen Azie versus Zuid Amerika? Hieronder worden een aantal verschillen besproken.

  • Geld: het leven in Azië valt over het algemeen goedkoper uit dan het leven in Zuid-Amerika. Toch beginnen veel Aziatische prijzen op te lopen en is het continent lang niet meer zo goedkoop als jaren geleden.
  • Taal: het overgrote deel van Zuid Amerika spreekt Spaans. In Azië spreekt ieder land en eiland een andere taal. Deze talen zijn veelal beïnvloed door de koloniale tijd. De Filipijnse bevolking spreekt bijvoorbeeld goed Engels en in Indonesië hoor je woorden, zoals asbak, handdoek en wastafel voorbij komen.
  • Cultuur: lees je in over de culturen van de landen die je bezoekt in Azië en Zuid-Amerika. Culturen zijn niet met elkaar te vergelijken.
  • Natuur: in Zuid Amerika vind je een aantal natuurwonderen en adembenemende natuur. Bezoek bijvoorbeeld Machu Picchu in Peru, ga duiken met zeeleeuwen in Ecuador of knuffel met Alpacas. De natuur van Azië doet zeker niet onder, want ook hier kun je prachtige vulkanen beklimmen en duiken met haaien.

Related posts