shampoo bars
Beauty

Shampoo bars: Een nieuwe methode van haren wassen

Wie zich een beetje bewust is van het milieu kiest voor een minder schadelijke manier van haren wassen met een shampoo bar. Zo’n bar wordt vrijwel uitsluitend van milieuvriendelijke ingrediënten gemaakt. Daarbij moet je denken aan shea boter, cacao boter, olijfolie en kokosolie. Voor een fijne geur zitten er etherische oliën in een shampoo bar. Net zoals bij de gewone shampoos van de kruidenier zijn er shampoo bars verkrijgbaar voor allerlei typen haar, zoals er droog of vet haar. De bar die geschikt is voor personen met een gevoelige huid is bijvoorbeeld verrijkt met aloë vera.

Geen schadelijke afval

De kritiek op gewone shampoos is vaak, dat er microscopisch kleine restjes plastic in verwerkt zijn. De shampoos zelf zijn verpakt is in een plastic flacon. Die komen in het afval terecht en kunnen op den duur gaan rondzwerven in het milieu. Op die manier zorgen ze voor extra microplastics. In shampoo bars worden uitsluitend natuurlijke materialen gebruikt. De bar zelf is verpakt in een papieren of kartonnen verpakking. Die is volledig afbreekbaar, zodat er dus uit de shampoo bar en uit de verpakking geen negatieve effecten zijn voor het milieu. De bars worden ook niet getest op dieren.

Een shampoo bar gebruiken

Het haren wassen begint met het natmaken van de haren. Vervolgens pak je de shampoo bar. Rol die enkele keren tussen je natte handen totdat zich schuim gaat vormen. Masseer dat in je haren. Als je lange haren hebt, kun je die handeling een paar keer herhalen. Het schuim in je haar moet goed in worden gemasseerd. Vervolgens kan het schuim worden uitgespoeld en ben je in principe klaar. Als je dat prettig vindt kun je je haren daarna een behandeling geven met een milieuvriendelijke conditioner bar.

Handig en zuinig

Wat gebruik betreft is een shampoo bar veel zuiniger dan een flacon met een een gewone shampoo. Hij gaat volgens trouwe gebruikers wel drie tot vier keer zo lang mee als een flacon met een gewone shampoo. Het is belangrijk dat de bar op een droge plek wordt bewaard, ook als hij al is aangebroken. Leg hem het liefst neer op een plek buiten de douche of badkamer. Je kan een shampoo bar veilig meenemen bij je andere persoonlijke spullen als je op vakantie gaat. De bar is droog, dus er kan geen lekkage ontstaan. Het is dus een uitstekend product voor thuis en onderweg.

Meer weten? Ga naar Helemaalshea.nl!

Dit vind je misschien ook leuk...