Lifestyle 

Onmisbare onderdelen van de perfecte woonkamer

De woonkamer; een plek waar je na een lange werkdag helemaal tot rust kan komen. Of de plek waar je met je vrienden en vriendinnen gaat zitten om gezellig een avondje wijn te gaan drinken. Wat de reden ook is, de woonkamer is je favoriete kamer van het huis. In dit artikel benoemen we de belangrijkste onderdelen van een woonkamer waarin jij je altijd lekker zult voelen. Ideaal te gebruiken als checklist wanneer je bijvoorbeeld binnenkort uit huis gaat, je woonkamer wilt verbouwen of binnenkort gaat samenwonen! Zijn er onderdelen die je mist? Laat gerust een tip of idee achter onder dit bericht, samen helpen we elkaar naar de gezelligste woonkamers!

Meubels

Wil je een heerlijke relaxstoel, of ben je toch meer een liefhebber van een ultrazacht bankstel? Waar jouw voorkeur ook naar uitgaat het is belangrijk dat je na een lange dag helemaal tot rust kunt komen. De één doet dit door een film te kijken terwijl je languit op een loungebank ligt, de ander juist met een laptop op schoot in een relaxfauteuil. Verder heb je natuurlijk een tafel nodig waarop je jouw glas drinken, bak popcorn of hapjes op kunt zetten. Kies voor tafels die iets zwaarder van gewicht zijn. Zo stoot je niet gelijk alles om als je jezelf een keer aan de tafel stoot!

Entertainment

Eén van de belangrijkste ingrediënten voor een geslaagde avond; entertainment! Niet dat je het onderling niet gezellig met elkaar kunt hebben, maar naar onze mening maakt entertainment alles beter. De televisie bijvoorbeeld. Hoe kan je anders genieten van je favoriete series en films? Een televisie is tegenwoordig onmisbaar in de woonkamer, zorg er dus voor dat je er één hebt!

Fan van muziek of wil je goed surround sound tijdens je films en series? Vergeet dan de speakers niet! Elke televisie heeft natuurlijk zijn eigen interne speakers, maar voor menig muziek- en filmliefhebber zijn deze niet voldoende. Neem bijvoorbeeld een soundbar met draadloze subwoofer, deze kan je mooi op laten gaan in het interieur en kan je toch genieten van super geluid!

Verlichting & decoratie

Als je eenmaal je meubels en entertainment hebt uitgezocht is het tijd voor de finishing touch. Verlichting en woondecoraties hebben een grote impact op de setting in jouw woonkamer. Door middel van Philips Hue bijvoorbeeld kan je met de app op je smartphone het licht besturen én kiezen uit 16 miljoen kleuren! Woondecoraties voor aan de muur of op tafel, zoals een exotische plant of schilderij, geven een levendigere sfeer aan je woonkamer. Maak hier dus ook zeker gebruik van!

Related posts

Leave a Comment