nagelstyliste
Beauty

Nagelstyliste, een droombaan voor jou?

Ben jij creatief? Vind je het leuk om onder de mensen te zijn? Houd je van gezelligheid en vind je verzorging erg belangrijk? Dan is een opleiding nagelstyling echt wat voor jou! Met deze opleiding kun je direct zelfstandig aan de slag als nagelstyliste, een droombaan voor velen. Als nagelstyliste is geen dag hetzelfde. Je werkt met mensen en kunt eindeloos creatief zijn. Daarnaast werk je zelfstandig, kun je jouw eigen keuzes maken en je eigen werktijden indelen. 

De opleiding nagelstyling

Er zijn verschillende opleidingen nagelstyling. Zo kun je bijvoorbeeld een allround opleiding volgen. Tijdens deze opleiding leer je niet alleen alles over het zetten van gelnagels, maar komen ook andere technieken, zoals acryl aan bod. Daarnaast leer je hoe je een eigen nagelstudio op kunt zetten, zodat je na je opleiding direct aan de slag kunt. Er zijn ook avondopleidingen. Deze kun je bijvoorbeeld volgen wanneer je overdag aan het werk bent. Werk je al in de beautybranche als schoonheidsspecialiste of pedicure bijvoorbeeld, maar vind je het leuk om je kennis uit te breiden? Dan is een avondopleiding een goed plan. Het is misschien even doorbikkelen, maar na het behalen van je examen ben je zeker blij dat je doorgezet hebt.

Aan de slag!

Met je diploma op zak, kun je direct aan de slag als nagelstyliste. Nagelstyliste is een droombaan voor velen. Het biedt je dan ook enorm veel vrijheid. Je kunt namelijk je iegn agenda beheren en je tijden indelen. Uiteraard is het ook mogelijk eerst wat ervaring op te doen bij een bestaande beautysalon, maar een eigen nagelstudio is toch wel wat veel nagelstylistes ambiĆ«ren. Hiervoor heb je een eigen ruimte nodig. Dat kan een kamer in je eigen huis zijn of bijvoorbeeld een tuinhuis omgebouwd tot salon. Heb je geen ruimte aan huis, of wil je liever elders je werkplek? Dan kun je ook een pand huren of kopen en deze naar eigen smaak inrichten. 

Workshops en cursussen

Natuurlijk ben je nooit helemaal uitgeleerd. Ook komen er steeds weer nieuwe producten op de markt, waar je je in dient te verdiepen. Daarom is het belangrijk up to date te blijven. Dat doe je door cursussen en workshops te volgen. Volg bijvoorbeeld een cursus nailart om de meest prachtige creaties te maken. Of help mensen met hun probleemnagels en verdiep je hier verder in. En wat te denken van workshops van bepaalde merken? Deze kunnen heel interessant zijn en je maakt kennis met de nieuwste producten, die je in jouw nagelstudio kunt gaan gebruiken.

Dit vind je misschien ook leuk...