Mode

Meisjeskleding en accessoires

Hoe graag we het ook zouden willen, helaas kunnen we geen onbeperkte garderobe hebben. Gelukkig zijn er manieren om ervoor te zorgen dat je met dezelfde kledingstukken toch een geheel andere outfit kunt creëren. Dat doe je namelijk door middel van accessoires! Lees hier wat de leukste accessoires zijn bij meisjeskleding, en een aantal tips en valkuilen die je zeker niet over het hoofd mag zien!

Basistips

De belangrijkste tip bij het gebruik van accessoires is om het vooral niet te overdrijven. Een aantal accessoires zijn leuk, maar als je vier kettingen draagt, een zonnebril, aan beide polsen armbanden en dan ook nog eens een hoop ringen, dan wordt het een beetje teveel. Kies dus een aantal accessoires uit die goed passen bij jouw outfit, en neem een maximum van drie of vier.
Uiteraard moet je er bij het dragen van sieraden ook op letten dat je nooit gouden en zilveren sieraden tegelijkertijd draagt. Dit is een van de basisbeginselen van de mode. Het staat gewoon slordig.
Daarbij is het ook handig om bij kettingen erop te letten dat deze niet te strak zitten. Zeker als je wat voller bent is het handig om voor een ketting te kiezen die niet te laag hangt. Mocht je wat slanker zijn, dan kan je juist wel goed voor laaghangende kettingen kiezen.

Sieraden voor meisjes

Een van de leukste soorten accessoires voor meisjes zijn toch wel sieraden. Sieraden maken een outfit meteen een stuk luxueuzer, en de meeste meisjes vinden het ook nog eens heel leuk om sieraden te dragen! Tegenwoordig is het in de mode om grote kettingen te dragen met teksten zoals ‘love’ of ‘peace’. Dit zijn dan ook hele leuke kettingen voor een meisje!

Als een meisje al gaatjes heeft, kan ze ook oorbellen dragen. Wel is het aan te raden om (behalve bij chique gelegenheden) voor knopjes te kiezen. Het zou namelijk vervelend zijn als haar haren in de knoop raken met de oorbel, of ze tijdens het spelen ergens aan vast blijft haken.

In de zomer zijn enkelbandjes ook een erg leuke accessoire! Zeker in combinatie met een jurk en slippers of sandalen is dit een goed idee!

Zonnebril

In de zomer is het natuurlijk een ware must om een zonnebril te dragen! Als de zon niet schijnt, kan je de zonnebril ook in je haren dragen. Het geeft een chique en zomerse uitstraling.

Sjaaltje

Mocht het kouder zijn, dan kan je een sjaaltje bij je dragen. Niet alleen zorgt een sjaal ervoor dat je warm blijft, een sjaal ziet er ook nog eens hartstikke tof uit!

Dit vind je misschien ook leuk...