Lifestyle 

Leukste landen in Azie

Azië is voor velen van ons een interessant werelddeel om te bezoeken. De cultuur, het eten, de natuur: in veel Aziatische landen is het heel anders dan wat we in ons koude kikkerlandje gewend zijn! Ook liefhebbers van cosmetica kunnen inspiratie opdoen in Azië, want in de afgelopen jaren zijn veel Aziatische beautytrends overgewaaid naar het westen. Daarom delen we in dit artikel onze top 3 landen waar je het beste kunt beauty-shoppen in Azië!

1. Zuid-Korea

De Zuid-Koreaanse cultuur verovert langzaam maar zeker het westen, want naast K-popmuziek luisteren en K-dramaseries binge-watchen, smeren we nu ook ons gezicht vol met K-beautyproducten! De Koreaanse beauty-industrie loopt ver voorop in vergelijking met het westen en producten zoals BB creams, CC creams en cushion foundation vinden hun oorsprong in Zuid-Korea. Het fijne is ook dat veel Koreaanse beautyproducten helemaal niet zo duur zijn, dus dat wordt mooi inslaan als je in Zuid-Korea bent. Beautyliefhebbers kunnen hier dus zeker inspiratie opdoen!

2. Japan

Denk je aan Japan, dan denk je misschien wel meteen aan sushi. Zoals je waarschijnlijk wel weet, zit op deze sushi natuurlijk ook zeewier. Maar wist je ook dat dit zeewier enorm goed voor je huid is? In Japan kun je daarom ook bijvoorbeeld gezichtscrèmes kopen met zeewier erin! Zou dit dan hét beauty-geheim zijn voor een stralende huid? Als je meer over beauty wilt weten, dan mag je Japan dus ook zeker niet overslaan! Dit land kent een lange geschiedenis wat beauty betreft. Het schijnt namelijk dat gezichtspoeder in 692 is uitgevonden door de boeddhistische monnik Kanjo, die dit voor keizerin Jito maakte om haar te verrassen. Inmiddels is Japan ook een land dat veel grote beautymerken op de kaart heeft weten te zetten: denk maar bijvoorbeeld aan Shiseido en Kanebo.

3. Taiwan

Een mooie huid wordt sowieso al erg belangrijk gevonden in Azië, dus er is een grote markt voor producten die je huid doen stralen. Daarom investeren veel Taiwanese cosmeticabedrijven flink wat geld in nieuwe technologieën en komen ze regelmatig met innovatieve producten de beautymarkt op. De sheet masks, oftewel het gezichtsmaskertje dat je als een doekje op je gezicht kunt leggen, is bijvoorbeeld een ware Taiwanese beauty-klassieker. Maar ook snoepjes en drankjes met extra collageen erin die ervoor zouden zorgen dat je huid meer gaat stralen: je vindt dit allemaal in Taiwan!

 

 

Related posts

Leave a Comment