Mode

Korte, halflange of lange rokken, waar kies jij voor?

Heerlijk zomerweer staat voor de deur, hoog tijd om de rokjes weer van de bovenste plank te halen. Rokken zijn er in allerlei kleuren, maar ook in verschillende lengtes. Kort, halflang en lang, voor iedere smaak is er genoeg keuze! Maar voor welke lengte rok kies jij eigenlijk? Wat zijn de voordelen van de lengtes en waar moet je eigenlijk allemaal op letten? In dit artikel bespreken we daarom alles wat je wilt weten over korte, halflange en lange rokken.

Korte rokken

Korte rokken zijn rokken die tot boven de knie vallen. Kort dus. Zeker als je een paar mooie lange benen hebt. In principe kan iedereen wel een korte rok aan, maar er is wel een bepaalde grens. Het gaat er namelijk om hoe je de rok draagt. Als deze net je billen bedekken, dan kun je je wel voorstellen dat de lengte eigenlijk te kort is. Tegenwoordig zie je dat veel korte rokken ook een broekje eronder hebben. Dat is echt ideaal! Bij een zuchtje wind zijn jouw billen niet te zien en je bovenbenen kunnen niet tegen elkaar aan schuren.

Halflange rokken

Het is natuurlijk een beetje afhankelijk van hoe groot je zelf bent, maar halflange rokken vallen over het algemeen tot over de knie, halverwege je scheenbeen. Dit type rokken wordt ook wel een midi rok genoemd. Midi rokken kun je op verschillende manieren combineren en je kunt er dan ook ontzettend veel kanten mee op. ‘s Winters draag je ‘m bijvoorbeeld met een panty eronder en zomers kun je de halflange rok lekker met blote benen dragen. Het fijne aan deze lengte is dat je geen last hebt dat er lichaamsdelen te zien zijn bij een zuchtje wind. Ook op de fiets is dat natuurlijk erg fijn!

Lange rokken

De naam zegt het al, lange rokken zijn dus nog langer dan halflange rokken en komen in principe tot aan de voet. Voor de kleinere vrouwen onder ons zijn deze rokken vaak te lang, maar dan kun je ze natuurlijk wel korter (laten) maken en houdt dan in ieder geval de enkel als lengte aan. Qua schoen maakt het eigenlijk niet zoveel uit wat je eronder draagt, want ze zijn bijna niet te zien. Sandalen, sneakers, boots, je kunt elke schoen dragen onder een lange rok. Lange rokken zijn trouwens al even een trend en geven je echt die bohemian vibe.

Dit vind je misschien ook leuk...