bed
Huis en Tuin

Jouw perfecte bed!

Het allerbelangrijkste is dat je beschikt over een matras dat precies hard of zacht genoeg is voor jouw slaapbehoeften. Hetzelfde geldt voor je kussen, aangezien je lichaam helemaal recht moet liggen om goed te kunnen slapen en geen last te krijgen van allerlei fysieke kwalen. Want daardoor slaap je niet lekker en krijg je te maken met allerlei nare lichamelijke én mentale gevolgen. Denk aan zowel rugpijn als vermoeidheid en een gebrekkige concentratie. Bovendien gaat slapen veel beter wanneer je kunt vertrouwen op je bedbodem, die voldoende ondersteuning biedt.

Ben je daarnaast ook aan een nieuw bed toe? Dan hebben we hieronder nog wat opties voor je.

Hoogslaper

Is zoiets niet wat je alleen vroeger zag in kinderkamers – of misschien tegenwoordig nog wel? Ja, dat denken veel mensen, en doen het daarom af als iets dat volwassenen niet kunnen gebruiken. Raar eigenlijk, want aan dit concept is geen enkele leeftijd verbonden. Sterker nog, je doet jezelf er een ongelooflijk plezier mee! Zo’n hoogslaper kun je namelijk eenvoudig kwijt en er past nog een heleboel onder. Voor een gezellige zithoek bijvoorbeeld. Misschien kun je daar ook wel extra opslag gebruiken. Of een bureau plaatsen met stoel. Dus schrijf de optie nog niet meteen af en denk er nog eens uitvoerig over na!

Twijfelaar

Sommige mensen houden van extreem veel ruimte om zich heen tijdens het slapen. Anderen willen het knus houden met hun partner maar zich geen zorgen hoeven maken over het randje waar ze overheen zouden kunnen kukelen wanneer ze in een eenpersoonsbed zouden liggen. Dan ga je toch voor een twijfelaar? Zo heb je namelijk het beste van twee werelden! Dat is dan ook heel vaak de keuze van mensen die de knoop niet goed kunnen doorhakken omdat- nou ja, de naam zegt het eigenlijk al, hè?

Slaapbank

Banken en bedden zijn hetzelfde. Op beide kun je zitten én liggen. En dus ook slapen. Natuurlijk, helemaal waar. Maar op een bed slapen is wel een stuk comfortabeler dan op een bank – deels afhankelijk van de lengte. Maar wat nou als de twee gecombineerd kunnen worden? Je snapt al waar we op aansturen – want je hebt de kop van deze alinea natuurlijk al gelezen: een slaapbank! Die kun je uit- en weer opvouwen wanneer dat jou uitkomt. Perfect voor wanneer je een logee over de vloer krijgt!

Dit vind je misschien ook leuk...