Uncategorized

Je laten knippen in stijl

Het is niemand in de wereld ontgaan wat er de laatste maanden speelde in de wereld. Elke dag hoor je het op het nieuws, lees je het in kranten en het ergste is nog dat je het merkte buiten op straat waar je ook heen gaat. Iedereen moet zich aanpassen aan de nieuwe maatregelen, je mag niet meer naar school en niet meer naar het werk. Om deze samenleving toch te laten functioneren moet je anderhalve meter afstand houden en moet iedereen thuiswerken en thuis school volgen. Het Corona tijdperk eist veel slachtoffers en dat geld niet alleen voor de zieken en doden maar ook veel bedrijven gaan failliet omdat ze niet meer op de werkvloer mogen staan en geen inkomsten hebben. Sommige bedrijven kunnen hun werk niet vanuit thuis verrichten denk bijvoorbeeld kappers.

Kappers hebben het aardig lastig gehad de eerste weken toen wij in de intelligente Lock down zaten. De kapsalon moest dicht en knippen was verboden. Kappers hadden geen werk of inkomen maar gelukkig had de overheid een klein noodbudget voor hun over.

Zelf kom ik uit Delft, dus uit mijn eigen ervaring zijn de kappers in Delft erg hard geraakt door deze crisis. Zelf had ik een afspraak 3 dagen voor de Lock down dus ik loop er wel aardig bij, maar je ziet wel dat de hairtrends delft erg zijn veranderd. Eerst liep iedereen met een mooie overloop en een streepje rond en nu zie je bij mannen steeds meer rondlopen met een dode vogel op het hoofd. Dit is natuurlijk best logische als de kappers dicht zijn, maar ik vond het wel een grappig gezicht en weer wat anders.

Gelukkig zijn kapsalons weer geopend en kan je weer geknipt worden. Dit gaat wel gepaard met de strengen regels die de salons moeten hanteren om de veiligheid te waarborgen.

Dit vind je misschien ook leuk...