Wellness

Hoe werkt een sauna opgietmiddel nu echt?

Als je de sauna ingaat, dan wil je natuurlijk optimaal ontspannen. Dit kan door een sauna opgietmiddel te gebruiken, want dit zorgt voor optimaal genieten en genot. Wist je dat een sauna opgietmiddel een krachtige werking heeft voor lichaam en geest? Maar hoe werkt een sauna opgietmiddel nu verder en hoe gebruik je het op de juiste manier? Dit is iets waar veel van ons nog iets te weinig over weten, waardoor het tijd wordt hier antwoorden op te krijgen. Met deze antwoorden weet jij straks ook hoe jij op de juiste manier gebruikmaakt van een sauna opgietmiddel.

De verhouding is erg belangrijk

Het op de juiste manier gebruik maken van een sauna opgietmiddel is op zich vrij eenvoudig, wanneer je de verhoudingen kent. Hierbij kun je denken aan de grootte van de sauna, maar ook aan het aantal personen dat er in de sauna zitten op dat ogenblik is belangrijk. Daarnaast is de luchtstroom ook erg belangrijk, want als je een grotere stroming hebt, dan zal je meer sauna opgietmiddel gebruiken. Bij een kleine stroming gebruik je aanzienlijk minder van het opgietmiddel.

Verschillende geuren

Shampoos en parfums kennen verschillende geuren, maar dit geldt ook voor een sauna opgietmiddel. Deze zijn in diverse geuren, maar hebben ook nog eens een verschillende werking. Zo is het ene geschikt om te ontspannen, terwijl het andere opgietmiddel juist geschikt is om meer energie van te krijgen. Wat vind jij een lekkere geur en wil jij juist meer ontspannen of meer energie? Wat je ook kiest, de sauna wordt voortaan echt genieten.

Hoe het werkt

Het sauna opgietmiddel werkt als volgt. Je maakt namelijk een emmer met 1 liter water aan, waarbij je dan tien of twintig milliliter opgietmiddel gebruikt. Dit mengsel voeg je natuurlijk bij de stenen, zodat de geuren zich goed kunnen verspreiden. Voeg nooit te veel opgietmiddel toe, want dan zou het weleens erg sterk kunnen worden. Dit laatste wil je voorkomen, omdat je anders niet zo lekker kunt ontspannen in de sauna. Gebruik trouwens ook minder opgietmiddel, wanneer de sauna aan de kleine kant is. Wist je dat je meer opgietmiddel mag gebruiken als je met meerdere mensen in de sauna zit? Als je alleen in de sauna zit, dan is het raadzaam minder sauna opgietmiddel te gebruiken. Wanneer ga jij jezelf weer eens verwennen met een lekker momentje voor jezelf in de sauna?

Tip: Benc