Gezondheid

He wat zeg je? Dan is het tijd voor een hoortest

He wat zeg je? Misschien dat je deze uitspraak weleens eerder hebt gezegd. Dit hoeft natuurlijk niks te betekenen. Het gebeurt nou eenmaal dat je weleens iets niet hoort. Maar de laatste tijd merk je dat je het toch wel erg vaak zegt. Wellicht wordt het dan toch echt tijd voor een hoortest

Gehoortest? Nu al? 


Gehoorbeschadiging wordt al snel als iets gezien voor mensen boven de 50. Jongere mensen denken er niet over na of hebben het idee dat het hun toch niet overkomt. Niets is echter minder waar! Tegenwoordig luistert iedereen via zijn eigen oortjes naar muziek. Vaak is dit veel te hard, wat ook bij jonge mensen kan leiden tot gehoorschade. Wist je overigens dat er veel hoortoestellen zijn, waarmee je muziek via je telefoon kunt ontvangen? Natuurlijk op een geheel veilige manier.

Ben jij van een wat jongere leeftijd en heb je het gevoel dat jij je muziek steeds harder moet doen om het te horen? Of betrap jij jezelf erop steeds vaker te vragen wat iemand zei? Twijfel er dan niet over om nog direct een hoortest aan te vragen. 

Een preventieve gehoortest 


Je hoeft natuurlijk niet alleen maar een gehoortest te doen, wanneer je denkt slechter te horen. Je kunt op ieder moment zelf kiezen om een gehoor test te doen. Deze vraag je gemakkelijk aan bij een specialist bij jou in de buurt. 

Ik heb gehoorschade, wat nu? 


Gehoorschade is erg vervelend, maar niks om je grote zorgen over te maken. Dankzij nieuwe technieken, kunnen zelfs mensen met zware gehoorschade goed blijven horen. Hoortoestellen zijn namelijk allang niet meer de grote lompe dingen van twintig jaar geleden. Tegenwoordig zijn ze zeer verfijnd en vallen ze amper op.

Naast dat ze bijna niet te zien zijn, beschikken ze ook over de nieuwste technieken. Zo zijn er hoortoestellen die al met een zeer klein formaat grote prestaties leveren. Er zijn ook toestellen die je via bluetooth kunt verbinden aan je telefoon. Je kunt er mee muziek luisteren, direct het geluid van een filmpje naar je oren streamen of zelfs telefoneren. Het is dus niet nodig om aparte oortjes of koptelefoon over het toestel te plaatsen. Wat alleen maar de ervaring bevordert.

Twijfel je er alsnog aan om een gehoor test af te nemen? Nergens voor nodig! Een test is namelijk zo gebeurt en wordt altijd begeleid door een professional. 

Dit vind je misschien ook leuk...