zomer mode
Mode

Fashion stijlgids 2019 – Bereid je kledingkast voor op de zomer van 2019

Mode is iets speciaals, sommigen noemen het zelfs kunst, je moet altijd rekening houden wat er nou in de mode is en ook in welk jaargetijde. De zomer is voor veel mensen net iets meer speciaal. Dit komt onder andere door de stijging van de temperatuur en de vakanties naar het warme zuiden. Dit betekend dat je minder zal gaan dragen en de kledingstukken die je draagt wat meer opvallend zullen zijn. 

Fit in je kleding en een tattoo als mode accessoire

Velen zullen ook in de wintermaanden ervoor kiezen om wat vaker de sportschool op te zoeken om zo wat fitter voor de dag te komen in de zomermaanden. Hierdoor geven navel shirts, korte rokjes en broeken en ga zo maar door net wat meer flair! Tattoos zijn tegenwoordig ook niet meer weg te denken als mode accessoires, ook vooral in de zomermaanden zijn deze meer zichtbaar vanwege de zomerse kledingstijl. Voor meer ideeën is de fashion stijlgids 2019 ook een leuke inspiratiebron. Deze mode stijlgids is ook erg populair onder jongeren.

De modetrends van 2019

Voor de zomer van 2019 zijn er weer een hoop mooie modetrends en beautytrends waar rekening mee kan worden gehouden. Dit is ook te zien in diverse mode stijlgidsen, zoals de fashion stijlgids 2019. Felle kleuren zijn weer terug! Fel is de trend en niet alleen maar enkele kleuren, maar vooral combinaties van felle kleuren worden erg populair deze zomer. Het draait natuurlijk ook voor velen alleen maar om het opvallen. Je moet immers ook goed voor de dag komen en dat mogen anderen best zien, dit zijn namelijk ook de motto’s van veel bekende zomerse bestemmingen. Denk hierbij aan de stranden van Rio de Janeiro, Copacabana, Ipanema of South Beach in Miami.

Opvallende kleuren zijn in!

Een aantal kleuren die deze zomer veel voorbij zullen komen zijn roze en geel, dit wordt een populaire combinatie, denk hierbij bv. aan een geel met roze bikini, waar je de show mee zult stelen op het strand. Wil je het helemaal afmaken dan moeten er het liefst ook nog applicaties opstaan, zo duidelijk mogelijk. Dit kunnen teksten of afbeeldingen van dieren of bloemen zijn, als het maar lekker duidelijk op je outfit te zien is.

NEON is terug van weggeweest

Opvallend is ook dat neon weer terug is. Ja, NEON IS BACK! Lekker fel daar houden we van deze zomer. Neon is terug van weggeweest net als je eigen kleding bewerken, iets wat ook helemaal in is deze zomer. Denk hierbij aan de Tie dye of dip dye stoffen. Dit werd vroeger nog wel is gedaan in de vorm van het draaien en vouwen van je jeans of shirt om ze vervolgens te dopen in het verf om ze de coolste kleuren en motieven eruit te krijgen. Voor de ouders van het jonge publiek zal dit bekend in de oren klinken en zullen misschien zelf ook wel gelijk terugverlangen naar hun jonge jaren, aangezien hun generatie deze trend als eerste op de markt bracht.

Laat je hakken maar thuis. Platte schoenen zijn trending!

En er is meer goed nieuws dames! Die lange stukken over de boulevard tijdens je vakantie lopen op hakken, of die uren langs barretjes en cafeetjes lopen in je hoge pumps hoeven deze zomer niet meer. Platte schoenen zijn weer in dus laat die hakken maar in de kast. Voor de avonduren zijn hoeden en sjaaltjes ook weer een trend, het maakt het allemaal net wat meer af en het laat zien dat je weet wat stijl is als je lekker een glas wijn drinkt op een terras als de zon onder is.

Los en luchtig

Tot slot gaan we deze zomer meer losse kledingstukken dragen in plaats van strakke kleding. Denk hierbij een pofmouwen, lange wijde rokken en oversized pakken en tunieken. Een groot voordeel hieraan is dat het lekker luchtig is als de temperaturen richting de 25 graden stijgen. We zien ook hierbij dat we een beetje terug de tijd in gaan, vroeger wisten ze het immers altijd beter en dat wordt nu teruggebracht naar het heden.

Gehaakt met franjes en roesjes is terug in het straatbeeld

Maakte je vroeger ook wel is een opmerking op je moeders of zelfs je oma’s kledingkeuze? Vond je die gehaakte jurken of shirtjes met franjes en roesjes ook altijd verschrikkelijk? Nou dat zal je nu wel schrikken als blijkt dat dit helemaal in het straatbeeld gaat passen deze zomer. Misschien dat je moeder nog wat van dit soort kleding boven op zolder in de mottenballen heeft liggen, want dan kan jij alvast in het echt zien wat je vriendinnen deze zomer waarschijnlijk zullen gaan dragen.

Geen inspiratie? Vraag het aan een modestyliste

Kortom zijn er weer een boel leuke dingen op het gebied van modetrends wat je deze zomer kan gaan uitproberen en je kledingkast mee kan opfleuren. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer online shoppers die ervoor kiezen om een kledingbox te laten samenstellen door een personal online shopper, lees hier meer. Dit kan bv. ook bij Zalando met Zalon, door een enquête in te vullen waar jouw smaak en kledingstijl naar voren komt wordt een setje samengesteld wat het best bij jou past. 

Dit wordt vervolgens in een doos naar je toegestuurd. Deze online vorm van styling wordt gezien als de toekomst als het gaat om onlineshopping en het is ook erg leuk om te doen en zo kom je misschien zelf ook nog dingen tegen die je in de winkel nooit aan zou proberen. Dankzij de stijging van het aantal online shoppers gaat er een hele nieuwe wereld voor je open op het gebied van deze leuke vorm van samenstellen.

Dit vind je misschien ook leuk...