Zwangerschap

Een zwangerschapsmasker, hoe herken je het?

Eenmaal in verwachting, kan het zijn dat je te maken krijgt met een zwangerschapsmasker. Misschien heb jij hier nog wel nooit van gehoord, dat is enerzijds positief. Aan de andere kant is het goed om te weten, wat het is en hoe je een zwangerschapsmasker kunt herkennen. Het doet echter geen pijn, hoewel het er misschien niet erg mooie uitziet. Wat weten we nu eigenlijk van een zwangerschapsmasker en wat kun je eraan doen, wanneer je hiermee te maken krijgt? Dit zijn echter vragen die vaak gesteld wordt, omdat er misschien nog wel veel onduidelijkheden over zijn.

Wat is een zwangerschapsmasker?

Vrouwen die in verwachtingen zijn, kunnen te maken krijgen met een zogeheten zwangerschapsmasker. Echter komt dit niet bij iedereen voor, waardoor het misschien niet zo bekend is. Het zwangerschapsmasker zijn eigenlijk een soort pigmentvlekken, althans hier lijkt het behoorlijk op. Zwangere dames krijgen dit meestal door de grote hoeveelheid oestrogeen die aangemaakt wordt in het lichaam, maar wordt vaak pas zichtbaar als men aan de zon wordt blootgesteld. Oestrogeen zorgt er namelijk voor dat de aanmaak van pigment flink verhoogd wordt, waardoor het zwangerschapsmasker kan ontstaan.

Wanneer kun je het krijgen?

Het is een beetje lastig te zeggen wanneer het exact op kan komen zetten, maar in de meeste gevallen gebeurt dit in de tweede of het derde trimester van de zwangerschap. Het zwangerschapsmasker komt voor bij wel zeventig procent van de vrouwen, hoewel het na de bevalling eigenlijk vanzelf weer verdwijnt. Dit kan echter wel een aantal maanden duren, maar wist je dat je hier zelf ook iets aan kunt doen zodat het minder erg lijkt?

Hoe kun je het herkennen?

Je zult vrij snel kunnen herkennen, wanneer je te maken krijgt met een zwangerschapsmasker. Het is namelijk een beeld, dat best opvallend is. Het ontstaat namelijk vaak op het voorhoofd, of op de jukbeenderen, maar ook kan je het zien op de bovenlip. De kleur is enigszins aan de bruine kant, waardoor je het eigenlijk vrijwel direct kunt opmerken.

Wat kun je eraan doen?

Je kunt twee dingen doen, wanneer je met een zwangerschapsmasker te maken krijgt. Je kunt namelijk kiezen voor een pigment crème, maar je kunt ook een goede concealer gebruiken. Door dit te gebruiken kun je de vlekken verminderen, maar ook camoufleren. Je hoeft er niet mee naar de huisarts, want over een poosje zijn ze gelukkig weer verdwenen.

Tip: www.biodermal.nl