sieraden
Sieraden

De sieraden trends van dit jaar vind je hier

Sieraden kunnen veel betekenen voor je outfit en de uitstraling hiervan. Daarom is het van belang dat je jouw sieraden uitkiest op basis van niet alleen het seizoen, maar ook de trends en ontwikkelingen die er gaande zijn. Kledingtrends komen elk seizoen terug, daarom zullen je sieraden mee moeten bewegen. Sieraden worden op de markt steeds veelzeggender voor niet alleen vrouwen, maar ook mannen. Zo dragen mannen zeker niet alleen meer een citizen horloge. Daarom hebben we hier een lijstje met de trends qua sieraden voor dit jaar neergezet. Zo ben je helemaal up-to-date. 

Geboortestenen in sieraden  

Het was al een tijdje op de markt, maar dit seizoen speelt deze trend een hoofdrol. Geboortestenen zijn edelstenen die volgens bepaalde mensen krachten en kwaliteiten bij iemand naar boven brengt. Elke edelsteen hoort bij een maand en de maand waarin jij bent geboren, is je edelsteen. De geboortesteen wordt verwerkt in niet alleen ringen, maar ook kettingen en oorbellen. Het wordt vaak als cadeau weggeven, omdat erin wordt geloofd dat het geluk zal brengen aan diegene die het draagt.  

Persoonlijke sieraden 

Persoonlijke sieraden zijn dit jaar helemaal in en worden veel gecombineerd met andere trends. Net als de geboortestenen, zeggen persoonlijke sieraden ook iets over jou als persoon. Vaak herken je persoonlijke sieraden aan het horoscoopteken of de initiaal van je naam of van je wederhelft. Zo zie je maar weer dat mensen het prettig vinden om zich te uiten in hun kleding en sieraden. Ook kan je een stapje verder en kiezen voor een gegrafeerde foto in je hanger of ring. Je kan het zo gek niet verzinnen, maar dit jaar zullen ze je in ieder geval je er niet gek voor aankijken. 

Geluk sieraden 

Dan een trend die tussen het rijtje valt, namelijk geluk sieraden. Hierbij zijn symbolen die in verschillende culturen voor geluk staan, verwerkt in het sieraad. Zo zie je armbandjes met klavertjes vier, kettingen met een hoefijzer aan de hanger en ringen met lieveheersbeestjes. Ook zie je het boze oog, ook wel nazar genoemd, veel terug in sieraden. Ze zeggen dat het boze oog het kwade afwendt en tegen duivelse krachten werkt. Zo kan je jouw symbool vinden en combineren met een sieraad.  

Parels zijn weer of nog steeds in 

Parels zijn al zo lang als je maar kan bedenken een symbool van klasse. Een sieraad dat vroeger veel in hogere klassen werd en nu door iedereen wordt gebruikt. Parels hebben een legendarisch uitstraling en zijn bekend door meerdere personen en films. Want denk je aan Audrey Hepburn, dan denk je aan parels. Tegenwoordig staan parels niet alleen om klassiek en romantisch, maar ook voor vintage en subtiel. Parels kan je met veel dingen combineren en maken snel je outfit compleet. Dus trek snel die parelketting uit je grootmoeders kastje en laat ze dit jaar vooral zien. 

Schakelsieraden 

Ook schakelsieraden zullen dit jaar een trend zijn. Ze zijn gebouwd uit meerder schakels en vaak verwerkt in een ketting of armband. Doordat het metaal vaak grof is, is de uitstraling ervan stoer. De schakelsieraden geven vaak een statement af en bepalen hiermee de outfit. Zeker een aanrader voor dit jaar. Zoek je sieraden in Groningen, Drachten, Utrecht of Maastricht, je kan ze vinden of ze vinden jou. Want waar je ook bent, sieraden blijven bestaan en blijven zich ontwikkelen. 

Dit vind je misschien ook leuk...