Huis en Tuin

Comfortabel zitten met trendy fauteuils in je huis

We leven in een tijd waarin je steeds vaker in de geborgenheid van je eigen huis bent. Voor veel mensen begint het dan ook nu pas op te vallen dat de inrichting van het huis vaak behoorlijk verouderd is. Ze willen een huis waarin ze comfortabel kunnen zitten zonder dat het ongezellig voelt. Trendy fauteuils zijn stoelen waarin je comfortabel een langere tijd kan zitten waarin je bovendien geniet van je huis. Vaak hebben gezinnen één fauteuil in de huiskamer staan maar daar blijft het dan ook wel bij. De fauteuil is een meubelstuk wat vaak tijdloos is gekocht waardoor het gaat om een zitplaats die al jaren in je huiskamer staat.

Stoelen die de toon zetten in jouw huis 

Wanneer je het hebt over stoelen die echt de sfeer bepalen in jouw huis hebben we het over trendy fauteuils. Deze stoelen bepalen op een heel mooie positieve manier het uiterlijk van jouw huis. Daarbij gaat het allang niet meer om de ouderwetse rookstoel zoals je die vroeger in woningen aantrof. Trendy fauteuils zijn sfeermakers die je op elke plek in je woonkamer kan neerzetten. Het mooiste effect krijg je wanneer je er twee plaatst. Op die manier ontstaat er een mooi symmetrisch geheel in je huiskamer. Trendy fauteuils herken je aan het feit dat ze warmte uitstralen maar toch niet overheersend aanwezig zijn.

Functionele fauteuils 

Trendy fauteuils kunnen behoorlijk functioneel zijn zonder dat je het er gelijk aan afziet. Een fauteuil met een relax mechanisme is eigenlijk een soort stoel en bank in één. Je zit er actief in wanneer je met anderen samen in de huiskamer bent. Op het moment waarop de tv aan gaat en het tijd is om te ontspannen kan je de stoel met een simpele hendel in een relax stand zetten. In een half liggende positie is het heerlijk ontspannen. Je kan zelfs een powernap in je fauteuil doen zonder dat je ervoor naar bed hoeft te gaan. Deze stoelen zijn er met een gasveer systeem maar ze zijn er ook met een elektrische bediening waardoor je makkelijk kan ontspannen.

Draaistoelen 

Iets wat je vroeger vaak bij fauteuils zag maar wat nu weer volop terug komt is het draaimechanisme. Het zorgt ervoor dat er een levendige dynamiek in jouw huis ontstaat. Trendy fauteuils met een draaimechanisme nemen doorgaans wat minder ruimte in dan de relaxfauteuils die we zojuist benoemden Daardoor kan je er gemakkelijk meerdere bij elkaar in jouw huis neerzetten. Een sier kussentje of een warme plaid erin zorgen ervoor dat er een mooi en modieus geheel ontstaat. Draaistoelen hebben ook als voordeel dat je even wat voor jezelf kan doen. Gewoon de stoel naar een andere kant draaien en je zit in je eigen bubbel met de krant of een goed boek. Heerlijk voor gezinnen waarin geleefd wordt. Draaistoelen zijn dan ook heel geliefd bij alle leeftijdsgroepen. Door te kiezen voor een stoel met een draaimechanisme wat tegen een stootje kan heb je er jarenlang plezier van.

Dit vind je misschien ook leuk...