Huis en Tuin

4x tips voor plisse gordijnen

Ben jij op zoek naar nieuwe raamdecoratie voor jouw woning? Zelf ben ik helemaal weg van mijn plissés. Waarom? Ze geven een fijne sfeervolle uitstraling en sluiten perfect aan in mijn raam. In de slaapkamer hangen verduisterende plisségordijnen en in de woonkamer heb ik gekozen voor licht doorlatende top down bottom up plissés. Lees meer voordelen van en tips over plisségordijnen.

Tip 1: Plissés voor de slaapkamer

Verduisterende plisségordijnen voor de slaapkamer zijn er in zowel in enkele als in dubbele stoffen. In mijn slaapkamer hangen dubbele plissés, ook wel duettes. Dit is de meest verduisterende optie. Houd er rekening mee dat er bij de enkele stoffen nog restlicht door de koordgaatjes komt. Bij dubbele plissés op maat is dit niet het geval.

Tip 2: Top down bottom up in de woonkamer

Top down bottom up plisségordijnen zijn eigenlijk een unieke vorm van raamdecoratie, omdat de stof in het midden van een raam kan hangen. De naam zegt het al: de bovenkant kan zakken en de onderkant kan omhoog. Ideaal als jij van privacy wilt genieten en licht wil binnenlaten. Daarom heb ik voor dit type in de woonkamer gekozen.

Tip 3: Trendy kleuren plisségordijnen

Bij maatwerk bepaal jij zelf de kleur en stof van de plissé. Zijn al jouw wanden in huis dezelfde kleur? Maak een statement in de ruimte met een eyecatcher gordijn. Eén vlak in een opvallende print kan de look totaal veranderen. De trends in het interieur veranderen elk seizoen weer. Welke plissé kleuren zijn op dit moment helemaal in?

  • Oranje plissés
  • Plisségordijnen okergeel
  • Pastelkleuren plissés
  • Donkerblauwe plissés
  • Plissé gordijnen zwart
  • Plisségordijnen groen (mosgroen en olijfgroen)
  • Witte plissés

Tip 4: Plissé gordijn kant en klaar of op maat?

Twijfel je nog tussen klant-en-klare standaardmaten en plisségordijnen op maat? Een standaard maat plissé is goedkoper en de levertijd is vaak sneller, omdat het product al kant-en-klaar op voorraad ligt. Helaas zijn niet alle ramen de maat van het standaard rolgordijn en past het vaak nét niet perfect.

Daarom heb ik gekozen voor plissé gordijnen op maat, want alleen dan sluit het perfect aan zonder kieren. Het is de mooiste optie om geen kieren langs de zijkanten te hebben. En daar hou ik van: strakke afwerking! Ben je bang dat inmeten lastig is? Neem dan eens een kijkje op https://www.plissegordijnenexpert.nl/inmeten. Stap voor stap online inmeetinstructies. Past het toch niet? Maak dan gebruik van de gratis meetververzekering. Zo kan het eigenlijk niet fout gaan.

Dit vind je misschien ook leuk...