Uitjes

4 tips om jouw examenfeest ook te laten slagen

Ben je geslaagd? Gefeliciteerd! Tijd voor een geweldig feest! Gelukkig is het geven van een tof examenfeest helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Wil jij zeker weten dat jouw examenfeest net als jij ook helemaal slaagt? Met onze 4 tips en ideeën wordt het gegarandeerd een geweldig feest!

  1. Een goede locatie is het halve werk

Een goede feestlocatie zet meteen de sfeer voor het feestje. Hebben jullie een grote tuin of een mooi grasveld in de buurt? Een partytent huren is dan een geweldig idee. Met een partytent ben je flexibel en je kunt het inrichten zoals jij zelf wilt. Er zijn partytenten in allerlei verschillende maten, dus zo weet je ook zeker dat je voldoende plek hebt voor al jouw gasten. Het is zelfs mogelijk om de tent voor je te laten opzetten. Zo heb jij er zelf maar weinig omkijken naar. 

  1. Zet de datum vast

Jij bent vast niet de enige van jouw klasgenoten die een examenfeest wil geven. Daarom is het slim om zo snel mogelijk de datum vast te zetten. Laat je gasten weten wanneer je feestje is, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen komen. Weet je dat er ook andere feestjes gegeven worden? Kies dan het liefst een andere dag, zodat gasten niet hoeven te kiezen naar welk feestje ze willen. 

  1. Organiseer het samen

Jij bent natuurlijk niet de enige die geslaagd is. Een examenfeest geven in je eentje is leuk, maar met een groep vrienden is het nóg leuker. Niet alleen kunnen jullie dan samen brainstormen over een thema en de invulling van het feest, ook kost het organiseren je zo veel minder tijd. Bovendien hebben jullie samen een veel hoger budget, waardoor jullie groots kunnen uitpakken! Op het feest zelf is iedereen verantwoordelijk voor iets, zodat jullie ook allemaal tijd overhouden om te genieten.

  1. Zorg voor genoeg hapjes en drankjes

Bij een feestje horen natuurlijk lekkere hapjes en drankjes. Je wilt dat halverwege het feest alles al op is. Sla daarom van alles voldoende in. Bedenk ook welke hapjes en drankjes je wilt serveren. Maak je examenfeest extra feestelijk met bijvoorbeeld kleurrijke mocktails (of cocktails als je minstens 18 bent). Of proost aan het begin van het feest met (alcoholvrije) bubbels om te vieren dat jullie geslaagd zijn. Heb je voldoende budget? Dan is het ook erg leuk om een snackkar of foodtruck in te huren. Helemaal in combinatie met je gehuurde partytent maak je er zo je eigen kleine festival van!

Dit vind je misschien ook leuk...